Perth
Blijf op de hoogte en volg Elske
29 September 2012 | Australië, Rockingham
Hier weer ff een update...
Nadat ik maandag weer terug was in het hostel ben ik dinsdag nog ff naar Fremantle gegaan. Hier heb ik wat dingen voor het duiken nagevraagd en ben ik naar de Fremantle Prison geweest! Indrukwekkend om te zien en te horen over de gevangenis maar zou der zelf niet graag gezeten hebben.... :) Ook heb ik in Fremantle mijn eerste bubble tea gehad. En lekker dat die was! Das een soort ice tea waarvan je zelf een smaak kan kiezen en er eventueel nog fruit in kunt laten doen...
Woensdag moest ik het andere hostel uit. Nu zit ik in het Old Swan Barracks hostel in Northbridge. Dit is een subwijk van Perth zeg maar. Ik ben er de afgelopen dagen achter gekomen dat het in elk hostel heel anders werkt. Zo moet ik in dit hostel veel meer zelf huren / lenen en is alles niet zo schoon als in het vorige hostel en heb je een koude douche :S.Maar goed ik moet me der maar naar aanpassen he! En dat lukt tot nu toe nog wel aardig! :D
Nadat ik me woensdag in het nieuwehostel had ingewijd ben ik nog ff naar de Queens Garden + Victoria Gardens hier in Perth geweest. Dit stelde eigenlijk niet zoveel voor. Maar het was wel lekker om ff ergens in rust rond te lopen:D haha. Met al die drukte in de stad.
En hoe bizar is het dat de 1e Nederlander die ik hier tegenkom uit Bredevoort komt!!!! Ja mensen, uit Bredevoort! :) Snap je toch nix van dat je elkaar aan de andere kant van de wereld ontmoet.... :D haha.
Verder ben ik gisteren met wilde dolfijnen wezen zwemmen. Het duurde super lang voordat we er wat gevonden hadden.Toen we dolfijnen gevonden hadden, bleken het 2 dolfijnen met hun kalveren te zijn. Ze wilden graag met de golven van de boot mee zwemmen, maar zodra een van de gidsen het water in ging, gingen ze weg. Hier konden en mochten we dus niet het water in. Want ze willen de leefomgeving van de dolfijnen niet verstoren als ze zelf geen interesse in ons hebben. En bovendien gaan ze dan ook vanzelf weg. Het was super om de dolfijnen nu eens in het wild te zien! Na al die bezoekjes aan het dolfinarium:D Van deze paar dolfijnen heb ik nog wel wat mooie plaatjes geschoten. Maar hierna zijn we dus maar verder gaan zoeken. Ook dit duurde super lang. De hoop was al bijna opgegeven. Maar gelukkig kwamen we uiteindelijk nog een groep van zo'n 6 dolfijnen tegen die ons wel heel interessant vonden! Dus na een tijdje observeren mochten we hier wel het water in. We gingen in groepjes snorkelend met een gids het water in. De gids had zo'n soort windmotor mee zodat we vooruit werden getrokken. We hoefden zelf dus niet zoveel te doen!:D Super vet! Alleen was het jammer dat het water niet heel helder was. Want de dolfijnen doken telkens het water weer in als wij het water ingingen. Maar een keer gleden enkele dolfijnen heel vlak onder mij door! Nou hoe vet is dat! Als ze dan weer weg waren, moesten we weer aan boord en als we ze weer zagen weer snel in het water. Dit was wel komisch. Iedereen telkens de boot weer opklimmen en een minuut later er weer af glijden. Haha het was een hektiek! Uiteindelijk ben ik 4 keer het water ingeweest waarvan ik ze 2 keer heb gezien in het water en gehoord! Dat was ook heel apart! De echolisatie van ze te horen. Maar wel leuk!
Zoals jullie wel lezen was het een hele beleving. Maar wel echt super om te doen! Er zijn ook nog wat foto's wel gelukt op deze trip (want het was nog verrekte lastig om ze er mooi en uit het water op te krijgen:P), dus kunnen jullie mee genieten :)
Vrijdagavond heb ik mijn eerste biertjes hier genuttigd in de bar van het hostel. Daar is het iets in ieder geval minder duur dan in de cafes:P. Het was een gezellige avond met wat andere backpackers.
Gisterenavond ben ik met een paar andere backpackers naar een bar en een club geweest. Maar een ding weet ik wel, dat ik hier nooit dronken wordt! Moest ik 8 tot 10 dollar voor een biertje betalen! Is echt niet meer normaal!:P Moet ik alleen maar de happy hours afgaan. Misschien dat het dan wel meevalt :D Maar het was wel gezellig!
Het wordt dit weekeind en a.s. week ineens weer superwarm weer! Heel raar dat het eerst een paar dagen koud is en ineens weer superwarm wordt. Te beginnen met vandaag...
Verder ga ik morgen naar de andere boerderij. Waar ik maandag begin. Maar eens zien wat er op me af komt! Hopenlijk een leuke tijd! :D
Nou fijn weekeind allemaal!
Groetjesssssss
P.s. bedankt allemaal voor de leuke berichtjes / wensen op mijn lakenzak! :D Ik had hem al op een foto gespot maar was er vast van overtuigd dat het een spandoek ofzo was:P Echt super leuk! Thanx!!!
29 September 2012 - 13:22
Lianne:
Hoi Elske,
Wat een belevenis om dolfijnen in het wild te zien en ook nog bij te zwemmen. Zo te lezen heb je het naar jouw zin. Succes gewenst met jouw volgende werkkring en geniet maar van het mooie weer. Hier wordt het aardig herfstig.
Lieve groet van Lianne -
29 September 2012 - 19:33
Erik & Karin:
Dag Elske,
Wat super om met dolfijnen te zwemmen, nog haaien gezien? Veel plezier op de boerderij. Groetjes uit IJzerlo. -
29 September 2012 - 21:36
Fam. Jansen:
Wat heb je al weer veel meegemaakt! Leuk om je zo te kunnen volgen! Aanstaande maandag veel succes met je nieuwe baan en het is te hopen dat je het nu wel naar je zin zult hebben!
Veel groetjes van ons vijven!
De Jansens!
30 September 2012 - 09:13
Jolanda Fukkink:
Hallo Elske wat een belevenis zwemmen met dolfijnen, en dat je daar een Bredevoorder tegen komt ja hoe klein is de wereld, weet je ook de naam van de bredevoorder leuk hoor.
In ieder geval de Hartelijke groeten uit Bredevoort -
30 September 2012 - 19:44
Gert En Ina:
Hallo Elske,
Je bent nog geen maand weg en al veel meegemaakt. Leuk om te lezen. Succes met je nieuwe werkplek.
Groeten uit Lintelo -
03 Oktober 2012 - 21:42
Vandrie:
Dag Elske,
Heel leuk om jouw belevenissen en bijbehorende foto's te lezen en te zien.
Je hebt al heel wat leuks en ook minder leuks meegemaakt. Hopelijk is je nieuwe boerderij een goede
plek om te verblijven. Veel plezier bij alles wat je nog gaat beleven.
Hartelijke groeten van ons beiden.
Jan en Adri -
03 Oktober 2012 - 22:53
Sylvia Vogelpoel:
Hoi elske
Leuk al je berichten met belevenissen te lezen. Ik heb het nu zo dat ik elke keer een mail krijg als je een bericht schrijft. Je wordt dus gevolgd. Heel veel (werk)plezier gewenst en geniet ervan.
Groetjes
Hans en Sylvia -
04 Oktober 2012 - 17:57
Gerbert En Marja :
Hoi Elske,
We kregen post van je uit het verre Australië,erg leuk!! Hartelijk dank voor je kaart en je bijdrage aan het cadeau. We hebben een gezellig feest gehad.
Goed om te lezen wat je allemaal al hebt gezien,gedaan en beleefd. Mooi ook al die foto's erbij.
Veel succes op je nieuwe werkplek.
We zullen je belevenisssen blijven volgen.
Goed goan, Gerbert en Marja
05 Oktober 2012 - 14:23
Elske Te Kiefte:
Bedankt allemaal voor de reacties!! ;-) -
05 Oktober 2012 - 14:24
Elske Te Kiefte:
Ik bedpelde leuke reacties.. ;-)