Melbourne
Blijf op de hoogte en volg Elske
01 Januari 2013 | Australië, Melbourne
Allereerst wil ik jullie allemaal een gelukkig en gezond 2013 toewensen! Ook namens mijn ouders....
Ik zal ff een snel verslagje schrijven over de belevenissen hier en in Melbourne:D
Vorige week maandag was ik in Melbourne aangekomen. Hier heb ik verschillende dingen in de stad gedaan / bezocht. Ik had een beetje pech dat het dinsdags 1e kerstdag was, want veel toeristische dingen waren dicht. Maar ik ben wel naar de botanische tuinen daar geweest, wat super relaxed was!:P De andere dagen heb ik een rondritje door de stad gemaakt met de vrije bus / tram, en ben ik o.a. naar de St. Pauls Cathedral, het ACMI museum, Town Harbour en nog veel meer geweest...
De stad was redelijk in kerstsfeer, maar niet heel overdreven. Er waren wel leuke muzikanten op straat, er was wat verlichting maar niet echt activiteiten om kerst. Maar ik heb me savonds in de stad goed vermaakt en heb weer veel nieuwe mensen ontmoet:) Ook ben ik 2e kerstdag met een backpackster die ik in Adelaide had ontmoet, wat wezen drinken. Heel gezellig weer...
Mijn kerst was dus anders, maar ik ben der wel goed doorgekomen hoor:) Ik heb me in ieder geval niet verveeld!:)
Donderdags ben ik nog naar de Queens Victoria Market in Melbourne geweest. Dit is een hele grote markt met van alles en nog wat, ovedekt! Leuk om over rond te lopen en inkopen te doen!:) Savonds kwamen mijn ouders aan. IK heb ze als verrassing opgewacht op het vliegveld. Dat was een leuke verrassing voor ze...
Ook had ik wat kerstcadeautjes gekocht en de kamer hier mee leuk ingericht. Zo had ik toch nog een beetje een late kerst met hun!:D
Het was leuk om ze weer te zien en 'echt' met ze te kunnen praten..
Vrijdag hebben we een city tour door Melbourne gedaan incl. een boottocht. Dit was leuk, ook al had ik wat dingen al gezien:)
Zaterdags zijn we met een gehuurde auto richting Canberra gegaan. DIt was het doel voor Oud & Nieuw. We hebben eerst Phillip Island bezocht. Dit is een eiland bij Melbourne. Hier hebben we de pinguin parade (savonds na het duister) gezien. Heel mooi! En we zijn naar een koala gebied geweest. Het was een mooi eiland, maar goed te doen in 1 dag:D
Het stuk wat we zondags reden naar Lakes Entrance ging door de mountains.
Lakes Entrance was een mooie plaats aan zee. Pa en ma maakten hier ook voor het eerst kennis met een hostel. Wat ze, gelukkig, goed bevallen is:) De volgende dag zijn we nar Canberra gereden. Hiernaartoe reden we de coastal route. Wat helaas, niet helemaal was wat we verwachten. Maar het was een mooie rit! Ik wist echt niet dat Australie nog zoveel heuvels had en zo'n groot gebied had dat zoveel op Europa leek!! :D
In Canberra hebben we dus oud & nieuw gevierd. Er waren wat grote pleinen met muziek. En om 9 en 12 uur werd er vuurwerk afgestoken. Aangezien in AU alleen de overheid dat mag doen! Raar toch?!! Maar wij hadden onze eigen knalletjes:D.
Er speelde ook een hele goede band, dus we hebben ons goed vermaakt.. Ook waren we dus al ietsjes eerder in het nieuwe jaar dan jjullie allemaal:) Het was een mooi oud & nieuw feest, een keer wat anders dan in het koude nederland..
Nou, nu zitten we in de blue mountains. Weer een super mooi bosrijk / gebergte. Hier gaan we morgen op ontdekkingstocht en hopelijk mooie dingen zien / doen waarna we doortrekken naar Sydney.
De blue mountains waren super mooi! We hebben met een hop on hop off bus veel dingen gezien, zoals de three sisters / gordon falls etc. OOk zijn we met een kabelbaan hoog over de mountains gereden en met een treintje steil van de berg naar onderen gegaan. Erg spectaculair dus!:D
Het is echt super om nu met mijn ouders rond te reizen! Is weer eens een keer wat anders dan alleen reizen of op een toer te zijn. Heel leuk dus. Hopelijk komen er nog wat leuke / spectaculaire daagjes aan. Wat waarschijnlijk snel voorbij zal vliegen!
Nou hopelijk zijn jullie ook allemaaal goed het nieuwe jaar ingekomen..
Liefs,
Elske
(en ouders)
P.s. het spijt me dat ik de foto's er nog niet op heb gezet, maar ik heb een beetje problemen met het uploaden van de foto's op de pc. Dus dat kan nog wel ff duren, maar ik doe me best!:D
01 Januari 2013 - 12:28
Fam.vogelpoel:
Nou elske, geniet maar lekker daar met je ouders van dat mooie Australië? Volgend jaar met oud en nieuw in Nederland zul je er nog vaak aan terug denken.( Era heeft gisteren de hele avond gezegd: vorig jaar zat ik lekker aan het strand en waren we nu aan het BBC-en)
Heel veel plezier nog en geniet van het verblijf samen met je ouders. Groetjes, Hans,Sylvia , Geert, en Era. -
01 Januari 2013 - 14:40
De Jansens:
Lieve Elske, Christien en Derk-Jan,
De allerbeste wensen toegewenst voor 2013 uit het natte Aalten.
De oliebollen waren heerlijk uit Dinxperlo en Nicole bedankt ook bog voor het sms-je uit Australie!!
Nog een paar fijne dagen samen en we hopen dat jullie veel mooie landschappen en bezienswaardigheden tegen zullen komen.
We volgen weer.
Veel liefs van de Jansens. -
01 Januari 2013 - 19:04
Willem En Christa Visser:
Hoi Elske en ouders. Wij wensen jullie een heel goed, gezellig en gezond 2013 toe in het warme Australie. Geniet van al het mooie, elkaar en het weer . Hier is het nat en kil.
groetjes van Willem en Christa -
01 Januari 2013 - 19:53
Lianne:
Beste Elske, Derk-Jan en Christien de beste wensen voor 2013. Veel mooie reisdagen gewenst en geniet nog maar van elkaar. -
02 Januari 2013 - 07:46
ELske:
Bedankt allemaal voor de reacties en nieuwjaarswensen, ook namens mijn ouders.
Ik heb nog een klein stukje aan het verslag toegevoegd over vandaag (de blue mountains!!)
Groetjes -
02 Januari 2013 - 07:58
Jolanda:
Hallo Elske,Derk-Jan en Christien voor jullie allemaal een super goed 2013.
Fijn om te lezen dat jullie het goed hebben met elkaar geniet er dan ook maar fijn van.
groetjes Henk,Jolanda,Ellen en een pootje van Fleur -
02 Januari 2013 - 08:55
Elske:
Oja, en de andere foto's van melbourne en het vorige verslag, laten nog ff op zich wachten..
Maar het camera infectie probleem is nu wel opgelost! Dus hopen dat ik er nu weer veel foto's op kan zetten!!:) -
03 Januari 2013 - 11:32
Erik & Karin:
Hoi Elske, Derk-Jan en Christien,
De beste wensen voor 2013! Oud en nieuw vieren in Australië is in elk geval een bijzondere start van een nieuw jaar. Heel veel plezier samen. Liefs uit IJzerlo.