Eind van de trip....
Blijf op de hoogte en volg Elske
05 April 2013 | Nieuw Zeeland, Auckland
Dit keer maar eens even een kort verslagje:D
Ik heb in Kaikoura zoiets vets gedaan! Nee de whale watch heb ik niet gedaan. Eerst was het afgelast i.v.m. het slechte weer en daarna bedacht ik me, omdat ik had gezien dat er nu nog maar 1 of 2 gezien worden als je gelukt heb.. Dus ben ik met de wilde (dusky) dolfijnen gaan zwemmen! Helemaal super! Er waren echt super veel grote groepen en ze waren heel speels! Dit keer mochten we gewoon rond snorkelen tussen ze en speelden ze met ons. Er kwamen telkens een paar dolfijnen naar mij toe en cirkelden onder mij etc. als ik dat dan ook deed, deden ze het alleen nog maar harder en vaker.. Heel grappig. En soms schrok je wel ff dat ze zo ineens naast je opduiken of langs je glijden (zo midden in de zee). Maar het was echt een super ervaring! Ook als je geluiden maakte reageerden ze. Dus het was wel grappig, want je hoorde iedereen door de snorkel zingen of geluiden maken:D Maar het hielp wel! Tja, ze reageren heel erg op echolatie he.
Maar het was echt een super ervaring! Veel beter dan ik in Perth in het begin heb gedaan
Het is misschien wel leuk om te vertellen dat Kaikoura zoveel wildlife in het water aantrekt door dat er de grootste canyon (nog groter dan de grand canyon) onder water is, waardoor het er heel diep is. Vandaar dat er in en om Kaikoura veel walvissen / orka’s en dolfijnen zitten.
Helaas kon ik niet duiken. Want de dag dat ik wilde gaan was het heel slecht weer. Ik zal even een foto van kaikoura met de bergen op de achtergrond (in de zonnige dag) erop zetten en een op de slechte / bewolkte dag! Herken je haast niet terug joh! Dus ben ik die dag maar de peninsula walk gaan doen. Een hoge mooie walk hoog langs het water. Helaas zag ik met de bewolking dus niet zoveel. Maar het was alsnog wel een leuke walk om te maken. Onderweg heb ik ook nog zeehonden gezien.
Na Kaikoura, reden we naar Picton. Onderweg zijn we nog even gestopt bij de ohau stream. Dit is een fresh water riviertje met waterval waar de jonge zeehonden (als hun moeder in zee gaan jagen) naar toe gaan en een paar dagen blijven spelen. Heel leuk om te zien! Echt honderden zeehonden waren aan het klimmen / spelen en duiken. Het is heel apart dat ze freshwater verkiezen boven het zeewater, maar daar lopen ze geen gevaar voor haaien etc. Ja, het was echt grappig om ze daar te zien.
In Picton ben ik weer op de ferry naar Wellington gegaan. Hier ben ik een paar dagen gebleven. Ik ben naar het museum van NZ (Te papa ) geweest. Een mooi, interactief museum over NZ en zijn geschiedenis (ontstaan / maori cultuur etc.). Ook heb ik wat sightseeing gedaan, in de regen!!! Bah… Ook ben ik de Mount Victoria opgelopen. Met een 360 graden uitzicht over wellington. En uiteraard nog ff wat inkopen voor het koude weer gedaan, ik moest er toch maar aan geloven. Die kou hier ook! :D Haha.
Terug in Auckland ben ik met wat mensen de Mt. Eden (een vulkaan) opgelopen. Er liggen heel veel vulkanen in / om Auckland. Vanaf hier had je een mooi uitzicht op de stad.
Gisteren ben ik ook naar een rugby match van de lokale club geweest! In de super rugby league (zelfde als bij ons het voetballen in de eredivisie)! Supervet om een keer bij een wedstrijd geweest te zijn! Die sfeer is echt super. Gelukkig hebben the blues ‘ons team’ ook gewonnen….
Op dit moment ben ik nog steeds in Auckland. En wat doe je als je nog wat tijd over hebt.. Juist ja, dan ga je nog even naar het noordelijkste puntje van NZ! Haha. Morgen ga ik dus nog beginnen met een trip naar de Bay of Islands en het noordelijkste puntje van NZ. Dit schijnt ook heel mooi te zijn. Dus ik ben benieuwd!
Na het noorden ga ik dan nog een paar dagen terug naar Australie waarna mijn mooie trip zal eindigen. Kan ik me geestelijk voorbereiden op mijn terugkomst:D haha.
Nou de groetjes maar weer!!!
05 April 2013 - 22:54
Deborah:
Ohhhh Elske, zit het er al bijna weer op..
Wat gaat het snel he. Weet nog goed dat je vertelde dat je erop uit zou gaan, en nu kom je al bijna weer terug. Geniet nog van deze laatste periode en dan hoop ik dat je terugreis iets minder hectisch verloopt dan de heenreis..
Liefs Deborah -
06 April 2013 - 19:19
Van Drie:
Dag Elske,
Het éne verhaal is nog mooier dan het andere. We krijgen de indruk dat NZ misschien nog wel mooier is
dan Australië. Klopt dat een beetje ?
Dit is misschien wel je laatste verhaaltje . We zullen ze missen.
Lieve groeten,
Jan en Adri -
07 April 2013 - 11:39
Lenny:
oja de dusky dolfijnen was ff de naam kwijt, zijn er echt veel hé.
naar bay of island zijn wij ook geweest met een katamaran op pad..............
veel plezier nog, wel jammer dat ik straks de bekende foto's niet meer zie.....hard sparen kunnen wij ook nog eens terug...
veel plezier nog en alvast goede reis terug!
groetjes Lenny -
07 April 2013 - 14:33
Jessie:
Oooo echt vet Elske, zwemmen met dolfijnen!! Im jealous, dat zou ik nog écht een keer willen doen. Verder zijn het echt superrrr foto's en verhalen, wat een ervaring doe je daar op joh. Je zult trouwens wel flinke beenspiertjes hebben gekweekt met AL die wandelingen die je daar doet, phoe hej. Heb indd ook het idee dat Nieuw Zeeland veel mooier is + meer te beleven valt dan in Australie, aan de hand van je fotoś te zien iig maarrrr toch nog heeeel veel plezier in Australie en we zien je snel weer :D xox -
08 April 2013 - 19:44
Jolanda:
Hoi Elske
Je zou gewoon jaloers op je worden wat een prachtige foto's heb je gemaakt en wat een leuke belevenissen.We wensen je nog heel veel plezier en tot ziens in Nederland.Henk en Jolanda en Ellen en een pootje van Fleur. -
11 April 2013 - 11:32
Angela:
Ha Elske,
Wat heerlijk dat je zo geniet!!!
Over 2 weken ben je al weer bijna thuis, ook fijn om iedereen weer terug te zien denk ik.
Maak er nog een fijne tijd van, er is veel te zien als ik je zo volg.
Tot later, liefs, ook van Gerrit en Ivo, Angela.