Een laatste verslagje vanuit the Sunshine State
Blijf op de hoogte en volg Elske
03 November 2015 | Verenigde Staten, Miami
Hier een laatste verslagje vanuit Miami.
Helaas zitten de weken bij het IDC er op. De tijd is veel te snel gegaan!
Maar wat was het een bijzondere en super leuke ervaring! Het IDC geeft iedereen een kans om een buitengewoon bijzondere therapie te laten doen met bijzonder intelligente dieren! Het is super om te zien hoe een hechte band dolfijn en kind krijgen. De interactie die de dolfijnen met mensen hebben en hoe stimulerend ze zijn voor de mensen is echt onbeschrijfelijk! Ik heb het nu met mijn eigen ogen gezien en weet wel dat dit een goede ‘alternatieve’ therapie optie is. De sessies geven families weer een nieuwe kijk op sommige doelen of geeft zelfs een opening in ander gedrag van de kinderen! Heel bijzonder om mee te mogen maken! Daarbij is een andere grote factor die meespeelt voor het IDC, plezier hebben met de hele familie en de dagelijkse zorgen vergeten heel belangrijk! Dit is denk ik ook een groot pluspunt, waardoor een kind ook meer zelfvertrouwen kan krijgen in familie verband.
Ik heb de afgelopen weken veel mooie families ontmoet die het niet altijd makkelijk hebben maar zoveel profijt uit deze therapie halen. Ik heb kinderen voorbij zien komen die na een of 2 weken, soms, een heel ander persoon zijn geworden. Wat zelfs de ouders niet verwacht hadden. Maar ook families gezien die alleen komen genieten van de therapie samen met hun kind! Alle mensen in het IDC werken hier hard voor en zijn heel toegewijd aan de therapie. Ze proberen deze therapie voor iedereen toegankelijk te maken zonder dat ze er zelf rijk van worden! Ik vind het een eer dat ik de kans kreeg om een kijkje in het leven van het IDC te nemen en weet wel dat dit mijn 2e liefde is geworden! Een ervaring om nooit te vergeten! En natuurlijk een niet te vergeten hoogtepunt is, dat ik een paar fantastische zwem ervaringen met de ‘echte therapeuten’ zelf heb gehad!!
De afgelopen weken heb ik nog met 2 meisjes met cerebrale parese gewerkt. En met een jongen waar ik een paar weken terug ook mee gewerkt heb. Het was wel een beetje emotioneel om hem en zijn familie weer te zien, omdat het op het moment niet zo heel goed met hem gaat.
Het leek deze week wat rustiger te worden ivm het aflopen van het seizoen. Maar we kregen tijdens de week nog wat extra sessies waarbij ik geassisteerd heb. O.a. om mijn gitaar kunsten te gebruiken. De jongen waar ik bij geassisteerd heb genoot er van en werd er ook een heel stuk actiever van met zijn eigen handen, zodat hij deze niet telkens meer gevouwen had zoals meestal het geval is. Mooi om te zien! Helaas had ik deze laatste week ook een zwem sessie die we af moesten breken omdat de cliënt niet luisterde. Veiligheid gaat dan wel boven alles. Verder was het een leuke afsluitende week!
We hebben vorige week ook nog een beetje geholpen met het verhuizen van spullen. De therapeuten hebben nu een ander plekje, en op hun oude plek komt een vis keuken. Dit zijn de gevolgen van het feit dat het IDC zich helemaal onafhankelijk gaat maken van dolphin plus (aan de overkant waar ze de trainers nu van huren). Hierdoor kunnen ze waarschijnlijk meer sessies gaan doen en wat commerciëler gaan werken en zijn ze niet meer van elkaar afhankelijk. Een hele onderneming voor de toekomst dus! In de komemde jaren wordt de inspiratie voor de therapie, van de bazin en haar toen verlamde zoon, ook nog verfilmd!
Een van de therapeuten vertelde me een verhaal over een Nederlandse familie die sinds hun de therapie met hun kind bij het IDC hebben gedaan, en hier veel profijt uit hebben gehaald, nu sponsor geld inzamelen voor meerdere kinderen om ook naar het IDC te kunnen gaan! Dus ook in ons land zitten mensen niet stil om deze therapie mogelijk te maken!
Buiten het werk om zijn we de afgelopen weken nog enkele keren lekker uit eten geweest en hebben we een nacht snorkel gedaan. Helaas hebben we hierbij niet veel gezien ivm de hoge golven en het slechte zicht. Maar het was wel apart om een keer in het donker in de open oceaan rond te dobberen!
Gelukkig heb ik later zelf nog wel mooie dingen gezien tijdens een snorkeltocht in het John pennenkamp state park. Hier hebben we rondom the christ of abbys (beeld van jesus onder water) gesnorkeld. Het was een mooie tocht. Ik heb veel mooie vissen en ook nog een kleine haai gezien. Ik vermoed dat het een nurse shark was. En als kers op de taart, surfden er op de terugweg nog wat dolfijnen met ons mee!
Ik ga mijn huisgenootjes en de ladies nights de komende tijd wel missen! Ik heb een super leuke tijd met ze gehad.
Morgen ga ik naar het Everglades National Park. Hier ga ik een air boat tocht door de wetlands doen. En hoop ik natuurlijk de Amerikaanse alligator ook nog te zien!
Trouwens, ik heb al wel gehoord dat ze me thuis erg missen.. althans de dieren dan ;) Alles is al zo’n beetje ontsnapt geweest sinds ik weg ben! Haha. Tja als de bazin van huis is..
Op dit moment zit ik dus nog in Miami. Het is erg druk vergeleken met de vorige keer! Ik heb de afgelopen dagen nog lekker van het strand kunnen genieten maar woensdag zit mijn tijd er hier echt op. Weg uit het lekkere warme weer en op naar de spaanse taal en het koude weer in patagonie!
Hopelijk kan ik daar ook nog een paar mooie verslagen schrijven over mijn belevenissen.
Liefs,
Elske
03 November 2015 - 07:40
Nelleke :
Erg leuk om weer een verhaal van je te lezen!
Een hele bijzondere ervaring.
Veel plezier in patagonie -
03 November 2015 - 07:53
Lianne:
Wat een mooie tijd heb je gehad
Veel plezier met jouw verdere reis. -
03 November 2015 - 08:43
Familie Noordink:
Hey Elske, mooie foto's! Sterkte met het afscheid en veel plezier met alligatorspotten.
groetjes, Arent -
04 November 2015 - 17:57
Fam. Jansen:
Een ervaring rijker.
Een goede reis gewenst en een fijne voortzetting van je "vakantie".
Groetjes van ons allemaal -
04 November 2015 - 19:49
Jan En Adri:
Dag Elske,
Het enthousiasme over je belevenissen spat er werkelijk vanaf.
Bedankt maar weer voor het delen van je belevenissen.
We genieten ervan.!!!
Veel plezier van de rest van je reis. Jan en Adri -
09 November 2015 - 21:43
Lisa:
Maar ik mis jou ook heel erg!!!!